Terapiapartion musiikkiterapeutti Tuomas

Aaltojen musiikkiterapeutti Tuomas on lämminhenkinen samettihousuihin pukeutuva herrasmies, jolla riittää tarmoa ja näkemystä etsiä ratkaisuja ihmiselon pieniin ja suuriin hyvinvointia haastaviin pulmiin. Kokonaisvaltainen pedagoginen ja terapeuttinen lähestymistapa muodostaa vakaan perustan hänen työskentelylleen.

Tuomas on kiinnostunut monipuolisesti hyvinvointia edistävästä toiminnasta. Hän tutkii intohimoisesti musiikkiterapian mahdollisuuksia niin psyykkisiin, fyysisiin kuin henkisiin tarpeisiin. Erityisenä mielenkiintona Tuomaksella on matalataajuusvärähtelyn hyödyntäminen terapiatyössä. 

Aaltojen terapiapraktiikan pitämisen lisäksi Tuomas toimii opettajana Valma-koulutuksessa Jyväskylässä. Tuomaksella on aikaisempaa kokemusta työskentelystä erityisryhmien musiikkiohjaajana kehitysvammaisten opetuksessa ja kuntoutuksessa ja lasten- ja nuorisokodeissa. Opetustyöstä hänelle on kertynyt värikästä kokemusta yläkoulusta, ammatillisesta koulutuksesta, erityisammattioppilaitoksista ja ammattikorkeakoulusta.  

Musiikin erityispedagogiikkaan Tuomas syventyi yliopisto-opintojensa aikana tutkimusyhteistyössä Musiikkikeskus Resonaarin kanssa. Tuomas on toiminut myös Musiikkikoulu Kumossa ohjaajana ja avustajana. 

Tuomaksella on monipuolinen ja laaja koulutustausta. Häneltä löytyy tutkintoja samettihousujen jokaisesta taskusta: laaja-alainen erityisopettaja (KM), kulttuurituottaja AMK ja musiikkiterapeutti (Roiha Instituutti, Jyväskylä).

Lisäksi Tuomas on tyydyttänyt loputonta uteliaisuuttaan ja täydentänyt terapia- ja hyvinvointiosaamistaan lukuisilla lyhytkursseilla. Hän on saanut oppia mm. seuraavista aihepiireistä ja hienoilta opettajilta:

  • Vibroakustinen terapia: Vibrac 1
  • Reiki 1 ja 2 kurssit. Opettajana Kirsi Niemelä
  • Äänihoito ja mantrat (Suomen joogaliitto)
  • Mantrat ja meditaatio
  • Astanga-, hatha- ja integraljooga
  • Yksilövalmennuksen perusteet (Valtakunnallinen työpajayhdistys ry.) 
  • Luontoyhteysmenetelmät ohjaus- ja opetustyössä